Invitați 2014

Mircea Mihăieș

Este autorul unuia dintre cele mai îndrăgite romane din literatura română, Femeia în roșu, scris împreună cu Mircea Nedelciu și Adriana Babeți.

Noémi Kiss

Noémi Kiss a publicat romane, proză scurtă, eseuri și critică literară. Activitatea sa literară cuprinde numeroase texte despre depășirea granițelor dintre țări și a barierelor de gen.

Filip Florian

rimul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat de România literară și Fundația Anonimul, cu Premiul pentru „Cel mai bun debut în proză” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, precum și cu Premiul de excelență pentru debut în literatură al Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

Paul Bailey

A coordonat The Oxford Book of London (1995), iar scrierile sale mai includ piese pentru radio şi pentru televiziune, două volume de memorii, precum şi două biografii.

Radu Pavel Gheo

În decursul timpului a scris pentru majoritatea revistelor culturale cu circulaţie naţională. O serie de texte de-ale sale (proză scurtă şi eseuri) au fost traduse în engleză, franceză, germană, maghiară, sîrbă, slovenă, poloneză.

Florin Lăzărescu

Unul dintre cei mai traduși scriitori români contemporani și un scenarist de success, Florin Lăzărescu (n. 1974) este absolvent al Facultății de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iași (1998). La Editura Polirom a publicat romanele Ce se știe despre ursul panda (2003), Trimisul nostru special (editia I, 2005), Amorțire (2013) și volumul de povestiri Lampa cu …

Florin Lăzărescu Read More »

Ornela Vorpsi

În cărțile sale despre Albania și lumea est-europeană, Ornela Vorpsi scrie despre țara de origine dintr-o perspectivă critică, avînd beneficiul distanțării pe care emigrarea i l-a permis, fără a lipsi însă melancolia și autenticitatea.

Jean MATTERN © david ignaszewski-koboy

Jean Mattern

În prezent, lucrează la prestigioasa editură Gallimard, unde coordonează colecţia de literatură străină „Du Monde Entier“ şi colecţia „Arcades“, consacrată scriitorilor contemporani de origine străină.

Daša Drndić

Trăiește în Rijeka, Croația, ca scriitor liber profesionist. Este membră a Societății Scriitorilor Croați și a PEN Croația. Cărțile ei au fost traduse în engleză, franceză, poloneză, maghiară, slovenă, olandeză, slovacă, italiană, finlandeză, macedoneană.

László Krasznahorkai

„László Krasznahorkai este maestrul maghiar al apocalipsei, care poate fi comparat cu Gogol și Melville.” (SUSAN SONTAG)