Invitați 2017

Gabriela Adameşteanu

Gabriela Adameşteanu. Absolventă a Facultăţii de Litere. Pînă în 1990, redactor de dicţionare (timp de 19 ani) şi redactor de literatură română (timp de 5 ani). Cărţile ei de proză au fost traduse în 15 limbi.

Robert Simonišek

Robert Simonišek (1977) este prozator, poet, critic și istoric de artă și traducător. Romanul său The Room below the Castle (2013) a fost nominalizat pentru Kresnik, echivalentul sloven al lui Man Booker Prize. A participat la fesivaluri de literatură în Irlanda și Italia.

Livia Ștefan

A apărut cu poezie, proză şi fotografie în diverse reviste şi antologii din ţară şi străinătate. Scrie pentru platforma Liceul Cosmic. Cântă împreună cu Oedip Piaf. Trăieşte în Bucureşti.

Vlad Drăgoi

Absolvent al Literelor brașovene, Vlad Drăgoi revine în 2017 cu volumul Sergio Leone apărut la Editura Charmides.

Domnica Drumea

DOMNICA DRUMEA s-a născut în 1979, la Râmnicu-Vâlcea. Este poetă și traducătoare. Locuiește în București. A absolvit Facultatea de Litere din București, secția Română-Engleză. Înființează, în anul 2000, Cenaclul Litere 2000, împreună cu Marius Ianuș. Este prezentă în volumul colectiv 40238 Tescani, apărut în anul 2000. Debutează în 2003, cu volumul Crize, distins cu premiul pentru …

Domnica Drumea Read More »

Jacek Dehnel

Jacek Dehnel (n. 1980) s-a născut la Gdańsk şi a absolvit studii de polonistică la Universitatea din Varşovia, oraş în care locuieşte şi în prezent. A publicat volume de poezie, proză, eseuri şi a semnat mai multe traduceri.

Jovan Zivlak

Jovan Zivlak s-a născut în 1947, la Nakovo. Este poet, eseist, critic literar. Studii la Facultatea de Filozofie din Novi Sad. Redactor-șef la mai multe reviste şi edituri. Editor la Casa de editură „Svetovi”, actualmente conduce Editura „Adresa”.

Tanja Stupar-Trifunović

Tanja Stupar-Trifunović (n. 1977, Bosnia-Herțegovina) s-a născut în Zadar, Croația și a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din Banja Luka. A publicat patru volume de poezie, unul de proză scurtă și un roman.

Erdős Virág

Virág Erdős (1968) s-a născut la Budapesta și scrie poezie, proză surtă și teatru pentru copii și adulți. Este laureată a Premiului Ernő Szép, pe 2006, și al Premiului Attila József, pe 2010.

Matthias Nawrat

Matthias Nawrat a studiat biologie la Freiburg și Heidelberg, apoi la Institutul Elvețian de Literatură de la Biel. Pentru romanul lui de debut, „Wir zwei allein” (2012), a primit printre altele Adelbert-von-Chamisso-Förderpreis.