Arhive: Invitați

Oksana Zabușko

Una dintre cele mai imprtante scriitoare ale literaturii ucrainiene de azi, a publicat poezie, proză, eseuri, critică literară, în peste 20 de titluri.

Aušra Kaziliūnaitė

Poetă, filozof și prozatoare se remarcă printr-un stil poetic unic, care combină imaginarul și precizia vizuală a formei cu o relație filozofică cu lumea sub forma unei permanente chestionări a esenței lucrurilor și fenomenelor.

Kateřina Rudčenková

Scrie poezie, proză și teatru. Scrierile ei în proză au fost traduse în 20 de limbi iar volumele de poezie au fost publicate în Anglia, Serbia și Grecia.

Faruk Šehić

Până la izbucnirea războiului, a studiat medicina veterinară la Zagreb, apoi s-a înrolat în armata Bosniei și Herțegovinei. După război a studiat literatura și din 1998 a început să-și publice scrierile literare. Cronica literară îl consideră vocea „generației distruse”.

Ștefania Mihalache

Prozatoare și poetă. Nominalizată la Premiile Radio România Cultural 2022 și Premiile Observator Cultural 2022.

Cătălina Stanislav

Este editor la „Z9 Magazine” și co-organizează Festivalul Internațional de Poezie Z9. Scrie și traduce poezie și proză.

Cristian Tudor Popescu

Critic și istoric de film, doctor în cinematografie și media, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor.

Oleg Serebrian

Scriitor, istoric, politolog şi diplomat. Debutează ca prozator cu romanul “Cântecul mării”. A fost numit vice-prim ministru al Republicii Moldova.

Radu Paraschivescu

Scriitor şi traducător. Are treizeci de cărţi scrise şi peste o sută douăzeci traduse.

Grigory Semenchuk

Poet, muzician, om de cultură. Președinte al Organizației de Tineret din Lviv „Consiliul de artă „Dialog”. Curator și producător al multor proiecte de artă.