Ana Dragu

ANA DRAGU este poetă, fondatoarea și președinta Asociației Autism Europa Bistrița. A înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița și 2 Elefanți. O revistă despre autism, prima publicație periodică de această specialitate din România.

În perioada 2001-2009 a lucrat în presa locală și centrală, colaborând cu diverse reviste: România Liberă, Dilema Veche ș.a.

Ana Dragu este autoarea volumelor Iarbă pentru fiare (2004), Păpușa de ceară (2008), Păzitoarea (2012), Mâini cuminți. Copilul meu autist (2015), carte recompensată cu Premiul revistei Observator cultural, ediția 2016, secțiunea „Memorialistică” și Premiul Tiuk, ediția 2015. Volumul vorbește despre povestea Anei și a băiețelului ei, Dudu, diagnosticat cu autism la vârsta de doi ani. Cel de-al treilea volum de poezie al autoarei, Bordeline, a apărut anul acesta, la Editura Charmides.

„Așa cum se poate vorbi despre un biografism fantast, la fel de bine s-ar putea spune despre poezia Anei Dragu că patentează un suprarealism minimalist, contrapunctic, unul de expresie, nu de construcție.” (Marius Chivu)

Autori invitați la FILTM 2022