Domnica Drumea

DOMNICA DRUMEA s-a născut în 1979, la Râmnicu-Vâlcea. Este poetă și traducătoare. Locuiește în București. A absolvit Facultatea de Litere din București, secția Română-Engleză. Înființează, în anul 2000, Cenaclul Litere 2000, împreună cu Marius Ianuș. Este prezentă în volumul colectiv 40238 Tescani, apărut în anul 2000. Debutează în 2003, cu volumul Crize, distins cu premiul pentru debut al Asociației Scriitorilor din București. În 2009 publică volumul Not for Sale, iar în 2014 publică volumul Vocea.

„Domnica Drumea aduce în poezie o autenticitate izbitoare, lipește fâșii de viață și coșmar pe epiderma textuală, dar o face într-o cadență de «romancero de după bloc», vocea ei urcă imperceptibil și coboară brusc într-un dans al imaginii înlănțuite fără speranță de o memorie sortită să dăinuiască.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)
„Poezia Domnicăi Drumea e simplă și directă, frumoasă și tăioasă, bine decupată din existențialul social și biografic și bine scrisă, o poezie căreia îi spun un DA categoric.” (Mihail Vakulovski)

Autori invitați la FILTM 2022