Tanja Stupar-Trifunović

TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ s-a născut în 1977, în Zadar, Croația. A studiat Limba și Literatura Sârbă la Facultatea de Filologie a Universității din Banja Luka. Este editorul revistei de artă și cultură Putevi. A publicat patru volume de poezie și un roman. Scrierile ei au fost recompensate cu mai multe premii și au fost traduse în engleză, bulgară, germană, poloneză, slovenă și daneză.

A debutat în 1999 cu volumul de poezie Kuća od slova. În 2007 îi apare cel de-al doilea volum de poezii, Uspostavljanje ravnoteže. Volumul de poezii O čemu misle varvari dok doručkuju (What Barbarians Are Thinking about While Having Breakfast), publicat în 2008, a fost finalist al „ProCredit Bank Literature Award for East and Southeast Europe”, autoarea beneficiind de o ședere de o lună de zile la Viena. Volumul Glavni junak je čovjek koji se zaljubljuje u nesreću (The Hero is the Man Who Falls in Love with Calamity) a câștigat distincția „Fra Grgo Martić” pentru cel mai bun volum de poezie pe anul 2009. În 2008, romanul ei, Satovi u majčinoj sobi (Clocks in my mother’s room), a fost câștigător al Premiului Uniunii Europene pentru Literatură. Romanul se concentrează asupra vieții femeilor din fosta Iugoslavie, având în prim-plan o poveste despre o mamă și fiica ei.

Scrierile Taniei Stupar-Trifunović sunt incluse în antologii de proză și poezie, apărute în Bosnia și Herțegovina și în străinătate.

Invitați 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.