Vladimir Arsenijevic

Scriitor, traducător, editor, muzician şi publicist, unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai scenei literare tinere, alternative şi progresiste din Serbia.

Născut în 1965, la Pola, Croaţia, debutează în 1994, cu romanul Sub punte (U potpaljublju), care este, în acelaşi timp, şi primul volum al tetralogiei Cloaca Maxima, pentru care primește premiul prestigioasei reviste NIN pentru cel mai bun roman al anului. În 1997, spectacolul de teatru bazat pe același roman a fost răsplătit cu premiul Sterija. Cîteva luni mai tîrziu, apare Angela – al doilea volum al tetralogiei.
După sejurul din Mexic (1999-2000), Arsenijević publică, în 2001, cartea Mexico – jurnal de război (Meksiko – ratni dnevnik). Romanul ilustrat Işmail (Išmail), rezultat al colaborării cu Aleksandar Zograf, apare 2004. În anul 2009, publică volumul de eseuri Iugolaboratorul (Jugolaboratorija), iar în 2011, nuvela ilustrată Minutul – călătorie în jurul lumii în 60 de secunde (Minut – put oko sveta za 60 sekundi), în colaborare cu Valentina Broštean. Între 2000 şi 2007, este directorul editurii belgrădene Rende; ulterior, se transferă la editura VBZ din Zagreb, unde lucrează ca redactor al filialei belgrădene pînă în primăvara lui 2011.
Este fondatorul Festivalului regional de literatură Krokodil, redactor al proiectului editorial Reflector-cărţi de ascultat şi publică regulat articole de fond şi eseuri în mass-media tipărite și electronice din întreaga regiune. Locuieşte la Belgrad.

Autori invitați la FILTM 2022