Lavinia Bălulescu

Lavinia Bălulescu

Lavinia Bălulescu (n. 1985, în Drobeta-Turnu Severin). A absolvit Facultatea de Jurnalism-Engleză, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Este scriitoare, jurnalistă și lucrează la redacția din București a ziarului Adevărul, ca editor coordonator al secției Corespondenți și editorialist.

A publicat două volume de poezie și un roman: Mov (2004, Editura Prier), Lavinucea (ediția I – Editura Cartea Românească, 2007; ediția a II-a – Editura Casa de Pariuri Literare, 2017), La mine-n cap (Editura Cartea Românească, 2013). În această toamnă urmează să mai publice două volume: Terasa Fericirii (publicistică, Editura Polirom) și Zmeii sunt de treabă (Editura Paralela 45, poezie, semnată alături de tatăl ei, Constantin Bălulescu).

Este prezentă în mai multe antologii, iar două povestiri ale sale au fost transformate în scurtmetraje. Este vorba despre filmele Substantiv comun, genul feminin și Noaptea, iulie, joi, ambele în regia lui Marius M. Bogdan. Lavinia Bălulescu scrie și pe blogul personal, „Ferma de gânduri“.

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.