Romania

Mircea Mihăieș

Este autorul unuia dintre cele mai îndrăgite romane din literatura română, Femeia în roșu, scris împreună cu Mircea Nedelciu și Adriana Babeți.

Daniel Vighi

Daniel Vighi este scriitor timișorean din generația optzecistă. A publicat mai multe volume de povestiri și romane.

Gabriela Adameşteanu

Gabriela Adameşteanu. Absolventă a Facultăţii de Litere. Pînă în 1990, redactor de dicţionare (timp de 19 ani) şi redactor de literatură română (timp de 5 ani). Cărţile ei de proză au fost traduse în 15 limbi.

Slavomir Gvozdenovici

Slavomir Gvozdenovici (1953). Poet, redactor, traducător, autor de antologii, profesor universitar. A publicat 35 de cărți de poezie, din care cinci în Serbia și patru în limba română.

Eugen Bunaru

Eugen Bunaru este unul dintre cei mai prestigioși poeți și animatori culturali timișoreni. Filolog, profesor și bibliotecar, membru al U.S.R. (Filiala Timișoara), coordonează începînd din 1996 cenaclul literar „Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara.

V. Leac

V. Leac (n. 1973). Trăiește și lucrează în Arad și București. Membru fondator al grupării literare Celebrul animal şi al revistei Ca şi Cum. În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează la Timișoara MOI; coautor al evenimentelor așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire și al ce poți vedea pînă unde ajungi.

Cosmina Moroșan

Cosmina Moroșan, poetă, performer, exploratoare compulsivă a direcților teoretice, magice în jurul ideii de efort transgresiv, dincolo de pâlcurile melancolico-amorțite ale corpului/ minții.

Ion Vianu

Ion Vianu s-a născut în 1934 la Bucureşti. Publicist politic în exil şi, după 1989, eseist, romancier, memorialist, este un martor şi un raportor al secolului prin care a trecut.

Ana Dragu

Ana Dragu este poetă, fondatoarea și președinta Asociatiei Autism Europa Bistriţa. A înființat Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița și 2 Elefanti. O revistă despre autism, prima publicaţie periodică de aceasta specialitate din România.

Mircea Cărtărescu

MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. A debutat în 1980, cu volumul de versuri Faruri, …

Mircea Cărtărescu Read More »