Ungaria

Erdős Virág

Virág Erdős (1968) s-a născut la Budapesta și scrie poezie, proză surtă și teatru pentru copii și adulți. Este laureată a Premiului Ernő Szép, pe 2006, și al Premiului Attila József, pe 2010.

György Dalos

Reputat istoric, scritor și jurnalist maghiar, unul dintre membrii fondatori ai mişcării anticomuniste din Ungaria, laureat în 2010 cu prestigiosul „Premiu pentru Înţelegere Europeană”, conferit de Tîrgul de Carte de la Leipzig. GYÖRGY DALOS (n. 1943) a studiat istoria la Universitatea Lomonosov din Moscova. În 1968 este condamnat la 7 luni închisoare, ca „maoist” și capătă interdicție …

György Dalos Read More »

György Dragomán

Tradus cu success peste tot în lume, György Dragomán este unul dintre cei mai premiaţi scriitori est-europeni ai momentului. GYÖRGY DRAGOMÁN s-a născut în 1973 la Tîrgu-Mureş. În 1988 se stabileşte cu familia în Ungaria. Studiază Filosofia şi Literatura la Universitatea Eötvös Lorand din Budapesta unde, ulterior, obţine şi diploma de doctor cu o lucrare …

György Dragomán Read More »

Noémi Kiss

Noémi Kiss a publicat romane, proză scurtă, eseuri și critică literară. Activitatea sa literară cuprinde numeroase texte despre depășirea granițelor dintre țări și a barierelor de gen.

László Krasznahorkai

„László Krasznahorkai este maestrul maghiar al apocalipsei, care poate fi comparat cu Gogol și Melville.” (SUSAN SONTAG)

Attila Bartis

Nume de referinţă atît în lumea literelor, cît şi în arta fotografică, Attila Bartis e un autor consacrat în spaţiul European.