Vladimir Lorcencov

Vladimir Lorcencov

Vladimir Lorcencov (n. 1979), scriitor și jurnalist, s-a născut la Chișinău în familia unui ofițer din armata sovietică. Copilăria lui a însemnat un periplu prin Uniunea Sovietică și alte țări socialiste, printre care Regiunea Trans-Baikal, Oceanul Arctic, Bielorusia, Ucraina, Ungaria, Mongolia. Când familia s-a întors în Republica Moldova, Vladimir Lorcencov a început să studieze jurnalismul și, timp de zece ani, a răspuns de rubrica de crime dintr-un ziar local. Este laureat al  Russia Prize, secțiunea debut, 2008, cel mai important premiu pentru debut din Rusia. În 2012 a fost pe short list al prestigiosului  National Bestseller Prize. Totodată a fost pe long list la Medicis Prize, 2014 ș la short list al  Firecracker Awards, 2015, USA.

Lorcencov a publicat 20 de cărți, multe fiind traduse în germană, italiană, engleză, franceză, spaniolă, poloneză, norvegiană, finlandeză, română, chineză, sârbă, croată ș.a. Este căsătorit și are doi copii și în ultimii 5 ani a locuit la Montreal.

Acolo unde curg râuri de lapte și miere (roman) este prima traducere în limba română a apărut la Editura Cartier din Chișinău în traducerea Antoaneta Olteanu.

 

„Acolo unde curg râuri de lapte și miere este mult mai mult decât doar o serie de episoade comice: romanul izbuteşte să menţină un echilibru subtil între tragedie şi farsă, oferind imaginea unei ţări în care forţa motrice a acţiunilor oamenilor, chiar şi a celor mai caraghioase, o reprezintă mânia şi disperarea.” (Times Literary Supplement)

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.